T’agrada casa teva? Saps com està feta? N’has viscut de millors? I quelcom més transcendental. T’has parat a pensar qui dissenya tot el que ens envolta? Sí, les pàgines que llegeixes, la roba que portes, el terra que just ara trepitges, els objectes que t’envolten, l’entorn immediat que t’observa i la capsa que just ara estàs habitant.

Tan se val si es un interior o un exterior, tot son recintes acotats.  Surts de la capsa de casa teva per passar a una capsa menor que és el portal que conté l’entrada a capses similars a la teva però inaccessibles per ésser d’altra propietat. Encara que en sortir d’aquesta, passes a la gran capsa del teu carrer que resideix a la gran capsa d’un conjunt d’avingudes que conté la teva humil casa ubicada en la gran capsa de la teva ciutat. Deambulem d’una a l’altra i li posem nom segons l’ús que li donem. Casa o pis, carrer o avinguda, plaça o parc, escola o treball… Un mar toponímic cultural que descriu a la perfecció les tipologies de capses que acostumem a habitar. No t’assembla increïble pensar que la distància entre tu i jo només son un grapat de capses? Doncs els arquitectes busquen la millor manera de relaciona-les, difuminant els límits trobant en ells la teva felicitat.

Anima’t! Sigues conscient de la riquesa invisible que t’envolta. Tot és possible! Només necessitem caps pensants, moltes mans i un rumb: la coherència.

arquitectura

Publicat al: DOreus (nº 20 Juliol 2013)

També podeu veure altres articles a:

http://www.jmfarquitectura.com

One thought on “ARQUITECTURA?

 • 25/07/2013 a las 5:55 pm
  Enlace permanente

  Carme
  Es molt gratificant quan la gent posa interès per la pròpia feina i els comentaris que fem en el transcurs del nostre dia a dia. Sobretot quan el mon laboral de l’Arquitectura esdevé quelcom més elevat que una feina i es materialitza en forma d’un estil de vida dedicat a vetllar pel be comú mitjançant l’ús de materials, idees i solucions adequades al context.

  Moltes gràcies per l’interès demostrat al e-mail.

  Responder

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *