L’altre dia vaig fer un descobriment. Sí, igual que els astrònoms descobreixen estrelles al cel pampallugant… Una d’aquestes es revelà, i coincidí el manifest amb un retruc al cap. Podríem definir l’espai com aquell lloc que serveix d’avantsala d’accés al servei de transport urbà. És clar, parlem de les famoses parades d’autobús.

Qui se les estima? Són llocs amb acabats industrialitzats, poc pròxims al ciutadà, qualsevol d’elles amb banc per malabaristes que els nostres grans no poden utilitzar. El temps assegut passa plàcid! Tot i així, insisteixo, és un gran descobriment. Tenim l’oportunitat de reinterpretar aquest nou hàbitat tan comú. A Reus fa vent! Perquè el disseny d’aquest és igual al d’altres ciutats del Camp on el vent no és cap problema? L’autobús es paga! Perquè un dels materials de construcció més importants d’aquest espai és una pancarta publicitària? Creiem oportú que un espai públic, comú, de tots, ens bombardegi amb publicitat de privats? Certament si el servei fos subvencionat per aquest… Renoi! Jo firmava! Però a dia d’avui segueixo pagant pel transport… No penseu pas que aquest reincident element de mobiliari urbà ha de ser tractat amb dignitat, conseqüent al lloc, productiu i esdevingui tan important com qualsevol altre gran projecte?

És una estrella, sense nom, encara. Hem d’estudiar-la bé,  aprehendre-la i relacionar-la millor amb els usuaris i la tecnologia que serveix. Perquè ara, dient “parada d’autobús”, restem. Reinterpretant-la podrem sumar. Construint-la, farem cultura en temps oportuns.

avantsala

Publicat al: DOreus (19/04/2013)

També podeu veure altres articles a:

http://jordimartinezfuentes.wordpress.com

Etiquetado en:                            

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *